är ett så kallat MMO Spel.... Massive Multiplayer Online Spel och det kan väl närmst liknas vid WoW, eller World of Warcraft som det heter. Andra har liknat spelet vid Diablo... själva är jag inte såvärst insatt i genren.
Man spelar olika karaktärer som utför olika Quests och får därigenom erfarenhet och pengar man kan nyttja i spelet samtidigt som man går upp i Level och möter hårdare och svårare motståndare. Man kan spela som krigare, eller betydligt fredligare som fiskare eller potatisplockare, man kan bygga saker, odla grönsaker, träna hästar... möjligheterna är många. Detta var just det jag fastnade för, trots att man i grunden var en inbiten World of Tanks spelare.
Utöver alla dessa olika inriktningar man kan välja är skapandet av själva karaktärerna och världen i Black Desert helt enastående och slutreesultatet är ett bländande vackert spel som har tagit ett stort kliv närmare realismupplevelse.

Vi kommer att utforska Black Desert på den här sidan och vi börjar med själva världen... nedan har vi Black Desert Gathering Map där man kan se de olika områden med dess olika resurser. Den här kartan är ett viktigt hjälpmedel att hitta både alla Noder och var Du kan utvinna de resurser du behöver. Du kommer att behöva återvända till den här kartan flera gånger... ( http://www.somethinglovely.net/bdo/ )
Efter världen kommer karaktärerna, och här har man verkligen ansträngt sig för att kunna skapa de allra bästa karaktärerna som är möjligt idag... ingenting kommer ens i närheten av möjlighetera som finns i Black Desert.
Man kan detaljstyra utseendet på sin karaktär ner till små muskelgrupper, och om man vill kan man ändra höger och vänster halva individuellt, Det gör att man kan få till de små assymetrier som normalt finns i människans ansikte då man inte är helt lika på höger och vänster ansiktshalva.  Vill man ha ett symmetriskt ansikte, då bockar man bara i en ruta...
Hela skapandet av karaktären är nästan bara det ett komplett spel.
En del bygger upp sina egna karaktärer, andra försöker moddelera kända riktiga människor, bl.a har Emma Watson frpån Harry Potter filmerna fått sina egna karaktärer, Scarlett Johansen från Avengers filmerna är en annan.... vi har till och med Michael Jackson efter alla sina operationer som en spelbar karaktär.
Kartans Original Website: http://bdomap.mmoguild.org/
Det finns både män och kvinnor att välja på mellan karaktärerna. Vissa finns endast som man, medan andra finns endast som kvinna. Om en karaktärsgrupp har både man och kvinna att välja mellan så är den övergripande spelstilen relativt lika... men ändå inte ! Det finns vissa skillnader i rörelsemönster under strid, vissa olikheter i beteende som definierar skillnaderna väldigt bra.
Bilden till Höger är ett bra exempel på hur karaktärerna kan anpassas. Jag kände genast igen flera av personerna som blivit moddelerade även utan att de hade ett jämförelsefoto. Emma Watson karaktären är slående lik en aningen yngre Emma än när jämförelsefotot har tagits... det var ingen som helst tvekan vem det var när jag först såg modellen.
1. Världen i Black Desert
Världen i Black Desert är enormt stor. Du kommer att finna olika landskap som jordbrukslandskap, skogsområden, bergskedjor, floder och hav och till och med en vidomspännande öken.
Black Desert har ett föränderligt dygns och vädersystem vilket ökar realismen... det kan regna i vissa områden medan det är klart väder i ett annat, träskområden är insvepta i en konstant dimma vilket gör att man får en känsla av viss ruggighet och fuktighet.
Världen i stort är mycket detaljerad... det finns egentligen bara ett ord att ta till och det är "Imponerande".
En värld blir dock inte levande förrän man känner att den verkligen lever och det har Daum Games lyckats bra med... gatorna är fulla med folk som sysslar med olika saker, det springer omkring kaniner och råttor på gatorna bland människorna och städer och byar är fulla av ett sorl av människor som pratar, käbblar om priser, hästhovar som klampar mot de stenbeläggda gatorna... och utanför städerna hittar man allehanda djur som insekter, vesslor, rävar, vargar, vildsvin, hjortar, björnar med mera... jag har bara sett en bråkdel av allt...
2. Karaktärerna i Black Desert
3. Hästarna i Black Desert
Att ta sig runt i Black Desert sker till en början till fots, och det är en väldigt bra start då du bygger upp din kondition och styrka genom att springa runt. Lite senare i spelet sker transporten med antingen Häst eller Åsna. Det finns även vagnar som mestadels används till handel. Hästen är dock det snabbaste transpormedlet.